START 2 RUN (S2R)

Sinds 2021 hebben wij een samenwerking met Loopgroep Hoorn. Waar wij middels voorlichting/begeleiding, testen, metingen en revalideren het incidentie percentage van blessure willen reduceren en de performance optimaliseren.

Loopgroep Hoorn is de samenwerking aangegaan met Zorg Poli Hoorn zwembad de Waterhoorn en Runnersworld om mensen met een verminderde belastbaarheid, zoals mensen met (post-) longcovid, overgewicht, en mensen die op een verantwoorde wijze willen beginnen met
hardlopen. Natuurlijk zullen daarin verschillende niveau groepen uit ontstaan maar daar zal zeker rekening mee gehouden worden. Waarom maakt dit bij samen een unieke opzet? Het zal u niet verbazen dat wij met elkaar moeten gaan werken aan een gezondere leefstijl om ons immuniteit te verbeteren en ervoor te zorgen dat wij vooral gezond en fit blijven.
Zorg Poli Hoorn, Loopgroep Hoorn en de Waterhoorn zien hierin een uniek moment om alle expertise hierin te bundelen en zien dat als een goede uitgebalanceerde benadering.
Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan maar ideeën genoeg.

Zorg Poli Hoorn zal bij aanvang en afronding een nul- en een eindmeting zoals het in kaart brengen van o.a. hartslag/bloeddruk, saturatie, zuurstofopname, vochtbalans, (visceraal) vet- en spiermassa (voor uitleg, zie: FIT-TEST).
Ook onderliggende klachten zullen nauwlettend in de gaten worden gehouden.
Afhankelijk van de basis zullen er diverse programma’s worden samengesteld, met het doel iedereen in circa 9 weken vooruit te helpen in gezondheid en conditie. De Loopgroep heeft hierin vele jaren ervaring en is blij met de professionele ondersteuning van Zorg Poli Hoorn. Daarbij is
sporten in het water een zeer goede aanvulling omdat er getraind kan worden zonder al teveel belasting op het lichaam. Er zal ook gebruik gemaakt worden van de expertise en de faciliteiten van de Waterhoorn.

Op de eerste dag starten wij met een voorlichting en een nulmeting en daarna gaan
wij snel aan het werk.
Dit duurt 9 weken met aan het einde een test in een echte wedstrijd.
Elke training is van 09.30 uur tot circa 11.00 uur.

Er zijn kleedkamers en douches ter beschikking en een kantine waarin na afloop
nog even iets kan worden gedronken.

Inschrijven kan via www.loopgroephoorn.nl en Sportopbouw Hoorn, maar ook op de dag zelf
kunt u zich nog inschrijven. De kosten hiervan bedragen €45 inclusief goodiebag en een gratis deelname aan de Koningsnachtloop op 26 april a.s.

Sportieve groet,

Trainers en bestuur Loopgroep Hoorn
Voor eventuele vragen kunt u terecht onder het nummer 06-46075111.

De trainingen doen wij voor een belangrijk deel op de baan van HRTC bij de
Holenweg, maar ook in de directe omgeving voor het maken van
wandelingen, loopjes, trainingen en uiteraard in de Waterhoorn.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220218_70285745

Publicatie in het Noord-Hollands Dagblad 2022
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *